Makedonya’da Barbarlar Ortalığı Yakıp Yıktı

Faşist Makedonlar 120 yıldır ülkeye huzur vermiyor.

Makedonya’da Barbarlar Ortalığı Yakıp Yıktı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kuzey Makedonyada sözde protesto için toplanan Faşist ve Solcular Ortalığı Yakıp Yıktı

Kuzey Makedonya’da sular durulmuyor, Binlerce gösterici ülkenin AB’ye üyelik çabalarında Bulgaristan’ın vetosu kaynaklı yaşanan çıkmaz bahanesiyle ‘Fransa önerisini’ protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Protestocu faşist VMRO ve sol Levica taraftarları hükümet binalarına saldırdı. Üsküp’te müslüman kesimin yaşadığı tarihi çarşıya girip taşkınlık yapan Makedonlar ile Arnavutlar arasında kavgalar yaşandı. Arnavutlar eski çarşıyı yakıp yıkmak isteyen saldırganları püskürttü.

Polis, çoğunluğu gençlerden oluşan bir grubun dün gece geç saatlerde başkentteki meclis binasına taş, metal çubuk, yumurta ve molotof kokteyli atması sonrasında yaşanan arbedede 2’si ağır 47 polisin yaralandığını, 11 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Bulgaristan, Kuzey Makedonya’nın AB üye adaylığını veto ediyor. Ülkenin dilinin Bulgar kökenli olduğunun resmen tanımasını, Bulgar azınlığını tanımasını ve Bulgaristan’a karşı “nefret söyleminden” vazgeçmesini istiyor. Fransa, bu süreçte ülkedeki Bulgar azınlığın anayasal olarak kabul edilmesi çağrısı yapmıştı.

ARNAVUTHABER #MaqedoniaEVeriut

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın