Veselinoviç Hayatını Kaybetti

Fenerbahçe taraftarlarında üzüntü yarattı.

Veselinoviç Hayatını Kaybetti
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Veselinoviç Hayatını Kaybetti

1930 Sırbistan doğumlu, Vojvodina, Partizan ve Yugoslavya milli takımının efsanevi oyuncusu ve başarılı teknik diretör  Todor Toza Veselinoviç 87 yaşında Atina’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. On gün önce Atina’ya gelen ve bir özel hastanede tedavi gören usta spor adamı tüm tedaviye rağmen hayatını haybetti. Ülkesin de, oynadığı takımın taraftarları, Türkiyede çalıştırdığı Fenerbahçe takım taraftarları ölüm haberini üzüntüyle karşıladı.

Fenerbahçe’yi çalıştırdığı dönemde tek yabancı kaleci schumajer ile 103 golle şampiyon yapan usta teknik direktör Fenerbahçe tarihine adını yazdırdı. Fenerbahçe spor kulübünden yapılan resi açıklamada. “Profesyonel Futbol Takımımızın, 1988-89 sezonundaki 103 gollü şampiyonluğumuzun mimarlarından olan 87 yaşındaki eski teknik direktörümüz Todor Veselinovic’in, Atina’daki özel bir hastanede vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Acılarını en içten duygularımızla paylaştığımız hayatını kaybeden Todor Veselinovic’in ailesi ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, başta camiamız olmak üzere Veselinovic’in tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Usta spor adamının çalıştırdığı son kulüp 1998 yılında Yunan Ethnikos takımı oldu. Sonrasında fulbola nokta koyan Veselinoviç Atina ve ülkesi Sırbistanda emekliliğini yaşadı.

www.arnavuthaber.com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın