Stipe Mesiç’ten Kosova’ya Destek

Yugoslavya’nın son cumhurbaşkanı ve Hırvatistan’ın eski cumhurbaşkanı ve başbakanı Stjepan Mesiç, Yugoslavya’nın dağılması sonrası yapılan savaşın sonuçlarından memnun olmayanların, yeniden sınırları değiştirmek isteyenlerin olduğunu belirtti.

Mesiç; Sırbistan’nın Kosova gerçeği ile yüzleşmesi ve Kosova’yı tanıması gerekiyor. Bu balkanlara kalıcı barış sağlayacaktır. dedi.

Belgrad ile Priştine arasındaki diyalog ve Kosova’nın bağımsızlığının Sırbistan tarafından tanınmaması sorunudur. Mesiç, Sırbistan’ın Kosova’nın bir devlet olduğu gerçeğini kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna’daki savaşı konusunun ayrı olduğunu belirten Mesiç. Ukrayna savaşının Balkanlar’a sıçraması imkansız.

ARNAVUTHABER

  • Admin

    www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

    İlgili Haberler

    Kosova için Canını Feda Eden İtalyan — Francesco G. Bider

    Kosova’s Martiri Italian — Francesco G. Bider

    Devamını Oku

    Fırçanın Ucundaki Arnavut Ruhu: Saranda Xhemajli ve Geleneksel Estetiğin Yeniden Doğuşu

    Xhemajli, eserleriyle Arnavut diasporasından uluslararası koleksiyonerlere kadar geniş bir kitleye hitap ediyor.

    Devamını Oku