Sırbistan’dan Kosova’ya Alçak Tehdit

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç, Kosova’nın daimi ordu kurmasının, Belgrat’ın askeri müdahale bulunmasına yol açabileceği uyarısında bulundu. Brnabiç, başkentte basına yaptığı açıklamada, “Umarım ordumuzu hiçbir zaman bu tür bir müdahale için görevlendirmeyiz, ancak bir etnik temizliği dışarıdan seyretmemek için bu masada duran seçeneklerden birisi” ifadesini kullandı. Kosova parlamentosu, 14 Aralık tarihinde düzenlenecek genel kurul oturumunda hafif..

Sırbistan’dan Kosova’ya Alçak Tehdit
Yazar : Tarih : Okunma : 1 Yorum

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç, Kosova’nın daimi ordu kurmasının, Belgrat’ın askeri müdahale bulunmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Brnabiç, başkentte basına yaptığı açıklamada, “Umarım ordumuzu hiçbir zaman bu tür bir müdahale için görevlendirmeyiz, ancak bir etnik temizliği dışarıdan seyretmemek için bu masada duran seçeneklerden birisi” ifadesini kullandı.

Kosova parlamentosu, 14 Aralık tarihinde düzenlenecek genel kurul oturumunda hafif silahlarla donatılmış 4 bin kişiden oluşan askeri birliklerinin, düzenli ordu haline dönüşmesini oylayacak.

Sırp siyasetçiler, bu tür düzenli bir ordunun kurulması halinde, Kosova’da kalan Sırp azınlığın bu askeri birliğin vasıtasıyla zorla sınır dışı edileceği tezini sürekli gündeme getiriyor. ABD ve AB desteğini yanına almaya çalışan Kosovalı yetkililer ise yaptıkları açıklamalarda buna karşı çıkıyor.

(euronews & Reuters)

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

Yorumlar 1

  1. Benan Kenan Yildiz diyorki:

    Bu sefer America onlarida haritadan siler hodri meydan bekliyorum