Sırbistan Havayolları İflas Yolunda

Ortak Etihad 1.87 milyar dolar zarar açıklayınca, küçülme kararı aldılar.

Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Sırbistan Havayolları İflas Yolunda

Sırbistan Havayolları  Denetim Kurulu Başkanı Sinisa Mali  ihtiyaç fazlası 30 çalışanı işten çıkaracaklarını belirtti.

Sinisa Mali; “Sırbistan Havayolunun karlılığını artırmak ve ucuz bilet satan havayolları şeklinde yapılanmak için yeni bir iş planı yaptık. Şirketi buna göre dizayn edeceğiz. Bir taraftan maliyetlerini düşürmek ve diğer yandan geliri artırmak için çalışıyoruz işten çıkarma normal sürecin bir parçası.”  dedi.

işten çıkarma açıklamasının şirketin ortağı Birleşik Arap Emirlikleri firması Etihad’ın geçen yıl 1.87 milyar dolar zarar ettiğini açıklamasının arkasından gelmesi dikkat çekti.

Özgür Avrupa radyosuna göre, Sırbistan Havayolları daha önce, 30 işçiyi çıkarmak için hazırlık yapmıştı. Planladıkları düşük maliyetli havayolu şirketine dönüşüm için sadece 30 kişinin işten çıkarılmasının yetmeyecek, daha çok kişiyi işten çıkarmak zorunda kalacaklar. Şirketin ayakta kalmak için zarar ettiği uçuşları iptal edip, bilet satışını internetten yapıp, yolculuk ikramı ve havalanı hizmetleri gibi servislerden vazgeçmesi gerekiyor. Bunların hepsi pek çok çalışanın işsiz kalması demek. Ayrıca iş imkanlarından ve ücretten memnun olmayan 300 çalışanın daha önce gönüllü olarak şirketten ayrıldığı belirtiliyor.

Şirketin çoğunluk sahibi, Sırbistan Hükümeti %51, kalan %49 Etihad’a ait. Ancak Sırbistan 2018 yılına kadar yönetim haklarını Etihad şirketine vermişti.

www.arnavutaber.com / Balkanlar Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın