NATO Liderleri Toplandı

Terörle mücadele ve bütçe görüşüldü.

NATO Liderleri Toplandı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

NATO Liderleri Toplandı

NATO liderleri, Brüksel’de yeni NATO Karargahında 25 Mayıs 2017 Perşembe günü  bir toplantı düzenledi. Bu toplantı, Müttefiklerin terörle mücadelede daha fazla çaba göstermek ve NATO genelinde daha adil bir yük paylaşımı sağlamak için önemli kararlar almak suretiyle transatlantik birlik ve kararlılığın güçlü bir göstergesiydi.

İttifak, terörle mücadelede daha fazla şeyler yapmak için bir eylem planı üzerinde anlaşmaya vardı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg , “ NATO , 28 Müttefikin halihazırda yer alacağı Küresel Koalisyon’un tam üyesi olacak” dedi. Bunun, NATO’nun eğitim ve kapasite geliştirme koordinasyonu da dahil olmak üzere siyasi görüşmelere katılmasını sağlayacağını belirtti.

İttifak Koalisyon’a olan desteği artıracak ve NATO AWACS gözetim uçakları hava sahası yönetimini iyileştirmeye yardımcı olacak. “Yeni İstihbarat Birimi içinde bir terör istihbarat hücresi kurmaya karar verdik. Bu, yabancı savaşçıların tehdidi dahil olmak üzere Müttefikler arasında bilgi paylaşımını artıracak “ dedi.

NATO liderleri ayrıca İttifak genelinde daha adil bir yük paylaşımı için daha fazlasını yapmaya karar verdiler. Genel Sekreter, “Bugün, Müttefiklerin 2014’te yaptıkları savunma yatırım taahhüdünü nasıl karşılamayı planladıklarını belirten yıllık ulusal planlar geliştirmeye karar verdik. Ulusal planlar nakit, yetenek ve katkı olmak üzere üç ana alanı kapsıyor” dedi.

NATO liderler toplantısına Türkiye Cumhuriyetini temsilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’u temsilen Edi Rama katıldı. Geçtiğimiz günlerde birliğe üye olma kararını mecliste kabul eden Karadağ’ı Başbakan Marković temsil etti. Karadağ NATO üyeliğinin kapısının açık kalacağı net bir işaretle yakında NATO İttifakının yirmi dokuzuncu üyesi olacak.

www.arnavuthaber.com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın