Müfit Yüksel; İttihatçıların Tarihi Yanlışları

Arnavutların tüfeklerinin toplanması İtthatçıların Osmanlı’ya/Ümmete yaptıkları en büyük kötülüklerden biriydi.

Müfit Yüksel; İttihatçıların Tarihi Yanlışları
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Müfit Yüksel; İttihatçıların Tarihi Yanlışları

 

Yazar ve Tarihçi Müfit Yüksel Twitter hesabından yaptığı açıklamalar ile İttihatçıların yaptıkları tarihi hataların sonuçlarını bir kez daha hatırlattı.

Yüksel açıklamasında; “Arnavutlar ve Kürtler, Balkanlardan, Mezopotamya’ya, Bilâd-ı Arab’a ve Bilâd-ı Acem’e kadar Ümmetin/İslâm’ın güvenceleridir. Sultan II. Abdülhamid Han’ın Muhafız Alayı Kürt Süvariler ve Arnavut Tüfekçilerden Oluşuyordu. Zihinlerinde, Batıda Arnavutları, Doğuda Kürtleri dışlayıp ötekileştirenler Osmanlı’yı hiç tanımamış ve hiç tarih bilmeyen kimseler.” dedi.

Devamın’da attığı Twitlerde Yüksel; “Mitrovitza’daki Osmanlı karagahının kumandanı Şemsi Paşa İstanbul’un bölgedeki en önemli güvencesiydi. Şemsi Paşa’nın Manastır’da İttihatçılar tarafından Bigalı Mülâzım Atıf’a öldürtülmesi; Osmanlı’nın Rumeli’deki sonunu hazırladı. Şemsi Paşa’nın öldürülmesi, Arnavutların tüfeklerinin toplanması İtthatçıların Osmanlı’ya/Ümmete yaptıkları en büyük kötülüklerden biriydi. Aynı şekilde İttihatçıların Musul’da Şeyh Abdüsselâm’ı; Bitlis’te Arvasi ailesi mensuplarını haksız yere idam ettirmesi ölümcül bir hataydı.” dedi.

Devamında İttihatçıların Katlettiği Osmanlıların Mitrovitza Karargâhı Kumandanı Merhum Şemsi Paşa ve Oğlu Müfid Şemsi’nin Babası Hakkındaki Ünlü Eserinin resimlerini paylaştı.

www.arnavuthaber.com / Türkiye servisi

 

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın