Merkel’den Batı Balkanlar için önemli açıklama

Merkel: Balkan ülkelerinin AB üyeliği stratejik bir süreçtir.

Merkel’den Batı Balkanlar için önemli açıklama
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Merkel’den Batı Balkanlar için önemli açıklama
Merkel, Balkan ülkelerinin AB’ye katılmasını stratejik bir dava olarak gördüğünü belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Pazartesi günü yaptığı açıklamada, stratejik nedenlerle Sırbistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna-Hersek, Karadağ ve Kosova’yı AB’nin gelecekteki üyeleri olarak görebileceğini söyledi.

Merkel, sanal bir Batı Balkanlar konferansının ardından gazetecilere verdiği demeçte, Rusya ve Çin’in bölgedeki etkisine değinerek, ancak isimlerini vermeden, “Süreci burada ileriye götürmek Avrupa Birliği’nin kendi çıkarınadır.”

Konferansa Sırbistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna-Hersek, Karadağ ve Kosova hükümet başkanlarının yanı sıra Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen katıldı.

Batı Balkan ülkelerinin vatandaşları AB üyeliğini daha iyi bir yaşam için dört gözle beklerken. Türkiye’de yaşayan balkan kökenliler için vizesiz balkan seyahati imkansız olacak. Dört kişilik bir ailenin akraba ziyareti sadece pasaport ve vize ücreti 1000 euro olacak. Batı Balkanlar AB üyesi olursa, Türk vatandaşlarının vizesiz balkanlara seyahat edeceği ülke kalmayacak. AB müktesebatına göre birliğin vize uyguladığı ülkelere, birliğe giren ülkelerde vize uygulamak zorunda.

ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın