Makedonya’da Yerel Seçimler 15 Ekim’de

Seçim kampanyası döneminde meclis oturumları yapılmayacak.

Makedonya’da Yerel Seçimler 15 Ekim’de
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Makedonya’da Yerel Seçimler 15 Ekim’de

Makedonya Meclis Başkanı Talat Xhaferi  öğle saatlerinde 15 Ekim’de yapılacak yerel seçimlerin resmi olarak ilan edilmesine ilişkin bir Kararı imzaladı ve basına açıklamalarda bulundu.

Xhaferi, tüm vatandaşları seçimlerden önce ve seçimlerde Anayasaya, yasal düzenlemelere uymaya, seçimlerin Makedonya’nın hak ettiği  huzurlu, adil ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesine katkıda bulunmaya, olumsuzluklarda yasal kurumlara başvurmaya çağırdı.

Xhaferi karara imza attıktan sonra devamında şunları söyledi. “Seçimlerin, yasal zorunluluklara uygun olarak ve Seçim Yasası ile belirlenen son başvuru tarihlerine uygun olarak gerçekleşeceği tarih için kararı imzaladım. Yasal düzenlemelere göre, yerel seçimler 15 Ekim 2017’de yapılacaktır. Seçimleri talep etme kararı, seçimlerin yürütülmesi için görevli olan, Devlet Seçim Komitesine sunulacaktır. Parlamento seçim öncesi dönemde faaliyete geçecek, ancak bu dönemde genel oturumlar yapılmayacak, böylece milletvekilleri seçim kampanyasına vakit ayırması sağlanacak ve oturumlarda seçim kampanyası yapmaları engellenecek.” dedi.

www.arnavuthaber.com / Makedonya Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın