Makedonya VMRO partisinin malvarlığına dondurma talebi.

Savcılık VMRO DPMNE üyelerini Kara para aklamakla ve görevi kötüye kullanmakla suçladı.

Makedonya VMRO partisinin malvarlığına dondurma talebi.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Makedonya VMRO partisinin malvarlığına dondurma talebi.

Özel yetkili Makedonya savcılık ekibi, eski İktidar partisi VMRO DPMNE’nin mal varlığının dondurulması için Üsküp Ceza Mahkemesine başvurmuştu. Üsküp Ceza Mahkemesi bu talebi red etti. Savcılık bunun üzerine Üsküp Ceza Mahkemesi’nin kararına Yüksek Mahkeme’ye mal varlığını dondurma talepli  itiraz ediyor.

Özel Savcılık, kara para aklama ve diğer mali usulsüzlük iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada partinin varlıklarının dondurulmasını talep etti. “Yargı Yüksek Mahkemesine” yasal olarak koruma talebinde bulunmak için gerekli tüm belgeleri hazırladığını ve partinin mal varlıklarını dondurma talebini yenileyeceğini söyledi.

Savcılık Mayıs ayında, önde gelen VMRO DPMNE üyelerine karşı hakkındaki iddialarla iligili bir soruşturma açtı . Savcılar, eski başbakan ve VMRO DPMNE lideri Nikola Gruevski’nin de aralarında yer aldığı 11 VMRO DPMNE üyesini, Kara para aklamakla ve görevi kötüye kullanıp yasadışı olarak partinin finanse edilmesiyle suçladı.

Savcılık, VMRO DPMNE başkanı olarak görev yaparken Gruevski’nin, 2009 ve 2015 yılları arasında başbakan olduğu sırada partisine yasadışı bağışlarda 4, 9 milyon euro aktardığını iddia ediyor. Savcılık, yasadışı bağışların bireysel bağış veya üyelik ücreti olarak gizlendiğinden ve çeşitli para aklama yöntemleriyle yasadışı paranın parti hesabına aktarıldığından şüpheleniyor.

İddiaya yanıt olarak, VMRO DPMNE yetkilileri ve Gruevski, mevcut iktidar partisi Sosyal Demokratlar VMRO DPMNE’yi yok etmek istediğini iddia ederek, tüm suçlamaları reddetti ve davanın siyasi amaçla açıldığını bildirdi.

 

www.arnavuthaber.com / Makedonya servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın