Makedonya Vatandaşlık Kanunu Değişti

Makedonya doğumlu göçmenler ve birinci derece varisleri vatandaşlık alabilecek.

Makedonya Vatandaşlık Kanunu Değişti
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

DİKKAT DİKKAT LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUNUZ

Kuzey Makedonya’da ‘Türkiye’ye göç edenleri’ de yakından ilgilendiren Vatandaşlık Yasası dün meclisten geçti

Kuzey Makedonya’da “Türkiye’ye göç edenleri” de yakından ilgilendiren “Vatandaşlık Yasası”, mecliste kabul edildi.

Muhalefet partileri Arnavutlar için İttifak ile Alternativa’nın (ASH-AAA) oluşturduğu koalisyon tarafından meclis gündemine getirilen yasa değişikliğine 57 milletvekili “evet”, 32 milletvekili ise “hayır” oyu kullandı.

Bugün de Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, dün Meclis’ten geçen vatandaşlık yasa değişikliğini imzaladı.
Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, dün Meclis’ten 57 milletvekilinin evet oyu ile geçen ve Türkiye’ye göç eden soydaşlara başvuru hakkı tanıyan yasa değişikliğini imzaladı. Yasa önümüzdeki günlerde resmi gazetede yayınlanınca yürürlüğe girmiş olacak.

Mevcut Kuzey Makedonya kanunlarına ve değişen maddelere göre, başka ülkeye göç eden Makedonya vatandaşları ile bunların 1. derece varisleri (yani çocukları) vatandaşlık alabilecek. Onun dışındakiler 18 yaşından büyük torunlar yada torun çocukları bu haktan faydalanamayacak. Kuzey Makedonya doğumlu olanlar ve onların birinci derece varisi yani çocuğu vatandaşlık için gerekli belgeleri eksiksiz tamamlarsa vatandaş olabilecektir. Bunlar vatandaş olduktan sonra 18 yaşından küçük çocukları içinde gerekli belgeleri çıkartmaları durumunda vatandaşlık alabileceklerdir.

Başvuruda bulunacakların hangi belgeleri hazırlamaları gerekeceklerini ve vatandaşlık kanunun diğer şartlarını önümüzdeki günlerde sizlere duyuracağız.

Kimseye evrak işlerinizi takip ederim diye sakın para kaptırmayın. Kuzey Makedonya bu tür müracatları şahsen kabul edecektir. Müracatlar Kuzey Makedonya’da kaydınızın olduğu ilde yapılacaktır. Üstte belirttiğimiz kişiler dışında kimse vatandaşlık alamaz. Sakın stk yöneticisi yada aracısı birilerine vatandaşlık vaadi ile para kaptırmayınız.

ARNAVUTHABER #ILIRIDA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın