Kuzey Makedonya Genel Seçimi Sonuçlandı

Arnavut oyları partiler arasında yine bölündü.

Kuzey Makedonya Genel Seçimi Sonuçlandı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kuzey Makedonya’da bugün yapılan erken genel seçimlere katılım, koronavirüs tehlikesine karşın beklenenin üzerinde bir katılımla yapıldı.
Devlet Seçim Komisyonu, kütüğe kayıtlı seçmenin yüzde 50,86’sının (922 bin 678 kişi) oy kullandığını belirtti. Kuzey Makedonya’da 1991’den beri 10’uncu kez genel seçim yapıldı ve bunların 5’i erken seçim olarak gerçekleşti.
Kuzey Makedonya’da 15 Temmuz’da yapılan erken genel seçimde oyların yüzde 93,96’sı sayıldı.
Buna göre, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM), Arnavut partisi BESA’nın yanı sıra Türk, Boşnak, Roman, Ulah ve Sırp toplumlarının temsilcileri ve partileriyle “Yapabiliriz” sloganıyla yapılan ittifak oyların yüzde 36,13’ünü aldı. Muhalefetteki İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliği (VMRO-DPMNE) öncülüğünde “Doğrul Makedonya” sloganıyla yapılan ittifak da oyların yüzde 34,65’ini elde etti.

Ülkedeki en büyük Arnavut partisi konumundaki Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) oyların yüzde 11,57’sini; “Şimdi Zamanı” sloganıyla ittifak kuran “Arnavutlar için İttifak” ve “Alternativa” partileri arasındaki ittifak oyların yüzde 8,79’sini; Sol (Levica) partisi oyların yüzde 3,96’sını; “Yaz Mevsimi Kapıdan Gelir” sloganıyla seçim kampanyasını yürüten Arnavut Demokratik Partisi (PDSH) ise oyların yüzde 1,48’ini aldı.

ARNAVUTHABER #ILIRIDA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın