Kuzey Makedonya 15 Temmuzda sandığa gidiyor

Ziadin Sela ve Afrim Gashi Arnavut toplumuna güven veriyor.

Kuzey Makedonya 15 Temmuzda sandığa gidiyor
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kuzey Makedonya 15 Temmuzda sandığa gidiyor.

Partiler bugün resmi olarak seçim çalışmalarına başladı. Alianca per Shqiptare ve Alternativa partileri seçime birlikte giriyor. Ziyadin Sela ve Afrim Gashi’ye destek Makedonya Arnavutları içinde yükselişte. “Tash eshte koha – Şimdi zamanı” sloganı ile seçmenlere hitap eden ittifak seçim pusulasında 5 numara da yer alıyor.

ASH lideri Ziadin Sela / Halit Ferati


BDI Ali Ahmeti liderliğinde seçime tek başına katılıyor. Seçim sloganları “Arnavut Başbakan” fakat 18 yıldır iktidar ortağı olmaları, Arnavut toplumunun kötü sosyo ekonomik durumu ve VMRO rejiminin işlediği suçlarda payları olduğu iddası seçmenleri BDI’den uzaklaştırıyor. Arnavut partiler BDI’nin halka bir şey veremediğini şimdi Arnavut Başbakan söylemi ile duygu sömürüsü yaptığını belirtiyor ve yıllar önce Arnavut Başbakan olması gerektiğini kendinlerinin ifade ettiğini belirtiyor. BDI seçim pusulasında 9 numarada yer alıyor.

BDI Lideri Ali Ahmeti


Besa’nın lideri Bilal Kasami ve bazı Arnavut adaylar SDSM koalisyonu içinde yer alıyor.
Kuzey Makedonya’nın NATO üyesi olması istikrarını artırdı. Genel olarak halkın beklentisi ekonomik durumun iyileşmesi, ayrıca Arnavut toplumu Makedon kesimi ile aralarında olan uçurumun kapatılması ve tam eşit iki kurucu halk olarak devletin yapılanmasını istemektedir.


VMRO dönemine göre son 3 yılda Sosyal Demokrat Partiler + Arnavut koalisyonu belli ölçüde sorunları çözmeye çalıştı. Fakat VMRO döneminin yargıda hesap vermemesi ve cezaevindeki UÇK tutsaklarının bırakılmaması Arnavut toplumunda rahatsızlık yaratıyor.

ARNAVUTHABER #ILIRIDA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın