Kosova’da Türk Kültür Merkezi inşa edilecek

Kültür merkezi Kosova bütçesinden finanse edilecek.

Kosova’da Türk Kültür Merkezi inşa edilecek
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova’da Türk Kültür Merkezi inşa edilecek

Kosova’nın Prizren şehrinde, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ile Prizren Belediyesi arasında Türk Kültür Merkezi inşasına yönelik anlaşma imzalandı.

Prizren Belediyesinde düzenlenen törene, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Fikrim Damka, Prizren Belediye Başkanı Mütaher Haskuka, Kosova Meclisi Milletvekilleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan’ın yanı sıra diğer yetkililer katıldı.

Haskuka ise kültür şehri olarak anılan Prizren’de açılacak Türk Kültür Merkezi’nin kültürel aktivitelerin gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak “Prizren birçok topluluğun birlikte hoşgörü içerisinde yaşadığı bir şehir. Türk Kültür Merkezi haricinde birkaç hafta sonra Boşnak Kültür Merkezi’nin de açılışını yapacağız ve bir anlamda Prizren Belediyesindeki kültürel kurumlar tamamlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ile Prizren Belediyesinin finanse edeceği Türk Kültür Merkezi’nin yaklaşık 1 milyon avroya mal olması bekleniyor. (TRTAVAZ)

ARNAVUTHABER #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın