Kosova Başbakanı Hoti, Vuçiç’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Vučić’in açıklamaları barış ve istikrara katkıda bulunmuyor.

Kosova Başbakanı Hoti, Vuçiç’in açıklamalarına  tepki gösterdi.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova Başbakanı Hoti: Vučić açıklamaları barış ve istikrara katkıda bulunmuyor.

Kosoa Başbakanı Avdullah Hoti, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in yaptığı açıklamaları uygunsuz olarak nitelendirdi. Vučić Perşembe günü yaptığı açıklamada, Sırbistan’ın ordusunu güçlendireceğini çünkü Kosova ile “donmuş çatışma” “her an tırmanabilir” dedi.

“Kuzey komşumuzun Sırp tarafının yaptığı açıklama tamamen yetersizdir. Barışa ve istikrara katkı sağlamaz ve ulaşmaya çalıştığımız diyalog sürecinde işbirliği yapan ruhumuzda yetersiz kalır. Çatışmaların zamanı geçti. Hoti, ülkelerimiz arasındaki açık anlaşmazlıklar diyalog yoluyla çözülmeli, başka yolu yok ”dedi.
Başbakan basın toplantısında, Kosovalı siyasi partilerin önümüzdeki günlerde yeni cumhurbaşkanına karar vermek veya seçimler için bir tarih belirlemek üzere toplanacağını da doğruladı.

Eski Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, savaş suçlarıyla ilgili iddianame iddialarının Lahey’deki İhtisas Daireleri tarafından onaylanması sonrasında istifa etti.
“İki yol var, ya siyasi partiler birlikte oturup yeni bir cumhurbaşkanı üzerinde anlaşıyor ya da ülke ani seçimlere gidiyor. Yakında partileri bir araya getirip vatandaşlarımız için bir çözüm tartışabileceğimizi düşünüyorum ”dedi Hoti.
kaynak: euronews

ARNAVUTHABER #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın