Karadağ, darbe girişiminde Rusya etkisi belgelendi.

Darbecilerin Rusya istihbarat yetkilileri ile görüşmelerinin fotoğrafları yayınlandı.

Karadağ, darbe girişiminde Rusya etkisi belgelendi.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Karadağ, darbe girişiminde Rusya etkisi belgelendi.

İngiltere’nin Telegraph gazetesi, Rus istihbarat görevlilerinin geçen yıl Karadağ’da giriştiği darbe teşebbüsünün planladıkları sırada çekilmiş  gözlem fotoğraflarını yayınladı. Geçen yıl Ekim ayında Rusya’nın Karadağ’ın NATO’ya girmesini engellemek için darbe teşebbüsünde bulunduğu idda ediliyor. Yakalanan kişilerin Sırbistan vatandaşı Rusya ajanları olduğu belirtiliyor.

Telgraf ‘ın haberinde Salı günü yayınlanan “Avrupa istihbarat örgütleri tarafından elde edilen” gözetim fotoğrafları, Rus istihbarat görevlilerin geçen yıl Ekim ayında iktidarı darbe ile devralmak için yapılan teşebbüsün  “anahtar kanıtı” olabilir.

Gazete, darbecilerin Karadağ başbakanı Milo Cukanoviç’in öldürerek darbeyi sonuçlandırmak istediklerini söyledi.

Fotoğraflarda, Rusya’nın GRU askeri casusu Eduard Shishmakov ve Vladimir Popov’un, Sırp milliyetçisi Sasa Sindjeliç ile Belgrad parkında bir araya geldikleri görülüyor.

Sindjelic’in 16 Ekim seçimleri sırasında Karadağ’daki darbeyi yönetmek için Rus ajanlar tarafından görevlendirildiği iddia edildi.

Shishmakov ve Popov, ülkenin NATO’ya katılmasını önlemek amacıyla Karadağ parlamentosu ve Cukanoviç’e saldırı düzenlemeye teşebbüs iddiaları nedeniyle, 6 Eylül’de başlayarak mahkemede diğer 13 kişi ile birlikte yargılanacak.

 

www.arnavuthaber.com / Balkanlar Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın