Hemşerimiz Mersin Balkan

Aile Sancak Roja’den Türkiye’ye göç etti.

Hemşerimiz Mersin Balkan
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Hemşerimiz Mersin Balkan’ı Ziyaret Ettik.

Hemşerimiz sayın Mersin Balkan’ı ofisinde ziyaret ettik. Uzun ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bayrampaşa Yıldırım mahallesine yerleşen hemşerilerimizin Türkiye’ye göçü, göç sonrası hayat mücadeleleri, dayanışmaları ve günümüzdeki durum hakkında uzun uzun konuştuk.

Sizi daha fazla merakta bırakmadan Mersin Balkan’ı size biraz tanıtayım. Rojaye’den Türkiye’ye göç eden Arnavut bir ailenin torunu. Amcası Şehit Kamil Balkan 1974 yılında Kıbrıs’ta şehit oldu. Balkan ailesi Yıldırım Mahallesinde yardımsever ve saygın bir aile olarak tanınıyor. Aile mensuplarının pek çok sektörde şirketleri var.

Mersin Balkan Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, 55 yaşında evli ve üç çocuk sahibi. Tekstil sektöründe şirketi var. CHP’de siyaset yapan Mersin Balkan 2018 seçimlerinde milletvekili adayı oldu ve kıl payı seçilemedi. Parti kimliğini ön plana çıkarmadan Bayrampaşa’da tüm kesimler ile sıcak bir diyalog içinde olan Mersin Balkan hemşerimizin tüm etkinliklerine katılıyor.

Sohbette Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa’da yaşayan hemşerilerimizin sorunlarını konuştuk. Mecliste arayacakları, seslerini duyuracakları bir vekilin olmadığını vurguladık. Milletvekili seçilmesi halinde Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa’da tüm kesimlerin sözcüsü olacağının sözünü aldık.

Ofisin duvarında çerçeveli dedelerinin fotoğraflarını gösteren Mersin Balkan; “Atalarımız onur ve şerefleri için yaşadı ve bize bunu miras bıraktı. Bizde onlara layık olup, bu mirası çocuklarımıza aktarma çabasındayız.” diye vurguladı.

Rozaje Daçiç (Thaçi) Ailesi

Hemşerimiz sayın Mersin Balkan’a konukseverliği ve hoş sohbeti için teşekkür ederiz. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz, Mersin Balkan semtine hemşerilerine bir şeyler yapabilmek için uğraşan içi dışı bir hemşerimizdir.

Biz Arnavut Haber’in yayın çizgisini hepiniz biliyorsunuz. Hangi parti olursa olsun, nerede bir hemşerimiz siyaset yapıyorsa biz onu destekleriz. Sayın Mersin Balkan’a da siyaset hayatında başarılar dileriz.

ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın