Grujovski ve Boshkovski için Kırmızı Bülten

VMRO döneminin zanlıları kayıplara karıştı.

Grujovski ve Boshkovski için Kırmızı Bülten
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Grujovski ve Boshkovski için Kırmızı Bülten

VMRO hükümeti döneminde Güvenlik ve Karşı-İstihbarat İdaresi (UBK) eski bir başkanı Goran Grujovski ve çalışanı Nikola Boshkovski için  görevleri döneminde işledikleri suçlar sebebiyle Mahkeme tutuklama kararı çıkarmıştı.

Makedonya İçişleri Bakanlığı Basın açıklamasıyla, Temyiz Mahkemesi’nin kararı üzerine uluslararası bir tutuklama emri çıkarıldığını, şüphelilerin yaşadığı yerlerde ve bildirilen çeşitli adreslerde  arama yapıldığını bildirdi.

Polis aramaları, Makedonya Cumhuriyeti topraklarına Üsküp, Veles ve Ohrid’de şüphelilerin saklanmak için kullandıkları bilgisinin bulunduğu çeşitli bölgelerde gerçekleştirildi. Şüpheliler henüz bulunmadığından ve kaçtıklarında dolayı, Makedonya İçişleri Bakanlığı uluslararası bir tutuklama emri çıkarma talebinde bulunarak mahkemeye başvurdu. Mahkeme zanlılar hakkında uluslararası kızmıı bülten tutuklama emri çıkardı.

İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Goran Grujovski ve Nikola Boshkovski’nin kaçışı Makedon polisinin başarısızlığı değil, yargının ne kadar çürük olduğunu gösteriyor. Suçluların serbestçe dolaşmasına ve kaçmasına izin veren kişilerin  sorumluluk alacağı önlemlerin belirlenmesinin zamanı geldiğini vurguladı.

www.arnavuthaber.com / Makedonya Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın