General Sefer Haliloviç

Bosna Hersek’te direnenler hâlâ direnmeye devam ediyor.

General Sefer Haliloviç
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Bosna Hersek’te direnenler hâlâ direnmeye devam ediyor.

General Sefer Haliloviç, sancak kökenlidir. Bosna Hersek ordusunun savaş sırasında genel kurmay başkanlığını yaptı. Bosanska Patriotska Stranka – Bosna Vatanseverler Partisi genel başkanlığını yürütüyor. Mecburi askerliğin olmadığı ülkede gençlere vatan sevgisi ve direniş eğitimi veren parti örgütü, Dayton anlaşmasına karşı ve Üniter Bosna Hersek Cumhuriyetini savunuyor.

Bosna Hersek mevcut durumda bir konfederasyon halinde, Boşnak Hırvat Federasyonu ve Sırp Cumhuriyetinden oluşuyor. General Sefer Haliloviç direnişi siyasette sürdürüyor. Birleşik Üniter Bosna Hersek Cumhuriyetini savunuyor.
Boşnak toplumunun dini yada ideolojik sebeplerle oy vermeye devam ettiği Alija’nın yolundan uzaklaşan SDA, eski komünistler SDP ve işadamı Radonçiç’in SBB’si toplumdan tatlı yalanlar ile oy alıyor.

Vatan için mücadele ve zorlukları işaret eden, Sırp tehtidine karşı cesur duruşu olan, Boşnak Arnavut ittifakının şart olduğunu belirten Sefer Haliloviç rant siyaseti yüzünden iktidara gelemiyor.

BPS parti örgütü ve Sefer Haliloviç iktidarda olamasalarda, Bosna Hersek düşmanlarının korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

ARNAVUTHABER #BIH

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın