Erdoğan, Kurti’yi kabul etti.

İki lider İstanbul’da bir araya geldi.

Erdoğan, Kurti’yi kabul etti.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kosova Başbakanı Albin Kurti ve heyetini İstanbul’da kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; “Görüşmelerimizde siyasi ilişkilerimizin yanı sıra ekonomi, ticaret, enerji, savunma sanayi ve terörle mücadele alanlarında atabileceğimiz adımları istişare ettik.

Önceki hafta Kosova’nın kuzeyinde yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılmasında gereken desteği temine hazırız. Türkiye olarak her zaman Kosovalı kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. FETÖ’nün Kosova’daki faaliyetlerine karşı dayanışmamızı artırmak için değerli dostumdan (Kosova Başbakanı Kurti) çok daha farklı bir gayret istedim.” dedi.

Kosova Başbakanı Kurti ise, “Sayın Erdoğan’a bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Bizim AB, NATO ve Avrupa Konseyi sürecinde desteklemiştir. Avrupa kıtasının geçirdiği kritik süreç bizi birleştirmektedir. Türkiye bizim için önemli ekonomi ve ticaret ortaklarından biridir. Şu andaki işbirliğimizi daha yüksek potansiyele ulaştırmak için kullanabiliriz”

“Kosova’daki Türk toplum ve Türkiye’deki Arnavut toplumu, iki devlet arasındaki ilişkiler için önemli bir köprü oluşturmuştur. Temelimiz iyi, bağlarımız güçlü, irademiz büyüktür. Daha fazla işbirliği için çalışmalıyız.” diye konuştu.

ARNAVUTHABER #TÜRKİYE #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın