Çavuşoğlu Makedonya’yı ziyaret ediyor.

Yeni kurulan Makedonya Hükümeti ile ikili ilişkiler ele alınacak.

Çavuşoğlu Makedonya’yı ziyaret ediyor.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Çavuşoğlu Makedonya’yı ziyaret ediyor.

Türkiye Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde Makedonya Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştiriyor.  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov arasında yapılacak görüşmelerde, Makedonya ile ikili ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak, bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin işbirlikleri değerlendirilecektir.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca Makedonya üst düzeyli makamlarınca kabul edilmesi ve 18 Haziran akşamı Makedonya Türkleri ve Makedonya’da yaşayan T.C. vatandaşlarıyla bir iftar yemeğine katılması öngörülmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Üsküp havalimanın da Makedonya Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kâhil ve milletvekili Enes İbrahim, T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ve diğer yetkililer karşıladı. Çavuşoğlu ilk görüşmesini Makedonya Devlet Bakanı Prof.Dr. Adnan Kahil ile havalimanın da gerçekleştirdi. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bugün Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, Makedonya Dışişleri Bakanı Dimitrov, Makedonya Başbakan Zoran Zaev ve Makedonya Devlet Bakanı Prof.Dr. Adnan Kahil ile ikili görüşmelerde bulunucak.

Proğram da Arnavut partilerine, Arnavut STK ve toplum kanat önderleriyle bir görüşmenin planlanmamış olması dikkat çekiyor.

www.arnavuthaber.com / Makedonya Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın