Bytyqi Kardeşler Cinayeti Aydınlanacak mı?

Sırp polisi üç kardeşi kaçırıp öldürmüştü.

Bytyqi Kardeşler Cinayeti Aydınlanacak mı?
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Bytyqi Kardeşler Cinayeti Aydınlanacak mı?

Bytyqi ailesi, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini, Bytyqi kardeşlerin 1999’da Sırbistan’da öldürülmesi olayının çözülmesi için ciddi bir çaba göstermeye çağırıyor.
Bytyqi ailesi yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar, yönetimin bu kadar çok şey yapılabilirken daha ciddi adımlar atmamış olmasından derin bir hayal kırıklığına uğradık.” Dedi.

Aslen Kosovalı olan Amerikan vatandaşları Agron, Mehmet ve Yll Bytyqi, Kosova savaşından sonra Sırp yetkililerin iddasına göre yasadışı sınır geçişi nedeniyle 1999 yılında tutukladı.

Mahkum edildikten sonra hapishaneden serbest bırakıldılar ve ardından ortadan kayboldular. Cesetleri 2001 yılında Sırbistan’ın doğusundaki Petrovo Sellos yakınlarındaki bir toplu mezarda bulununca öldürüldükleri ortaya çıktı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuiqi. ve Sırbistan Hükümeti’nin bu konuda güvenilmez bir aktör olduklarını defalarca gösterdiğini, ancak Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bu gerçeği kabul etmeyi reddettiğini belirtiyor.
Sırbistan İçişleri Bakanlığı’nın Petrovo Sello’daki Özel Terörle Mücadele Birimleri üssü o tarihte Goran Radosavljeviç’in komutası altındaydı.

Sırbistan, günler önce bu soykırımcı Sırp jandarma eski komutanı Goran Radosavljeviç’i şükran madalyasıyla ödüllendirmişti.

ARNAVUTHABER #KOSOVA

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın