Arnavutluk’ta özel girişim ilk borsa ekim ayında açılıyor.

Arnavutluk sermaye piyasasının gelişimi için önemli bir adım.

Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Arnavutluk’ta özel girişim ilk borsa Ekim ayında açılıyor.

 

Ülkedeki özel girişim ilk borsa ekim ayında açılacak. Ülkenin ekonomik ve finansal sektörlerinde önemli bir boşluğu dolduracak. Resmi olarak bu tür de bir kurumun bulunmadığı ülkede, üç yıllık bir çalışmanın ardından özel olarak işletilecek yeni bir borsanın ekim ayında Arnavutluk’ta açılması bekleniyor.

2015 yıl sonu verilerine göre Arnavutluk’ta 7 milyar avroluk banka mevduatı dışında özel emeklilik fonları, yatırım fonları veya hayat sigortalarında 490 milyon avro civarında yatırım mevcudu bulunmaktadır.

AMF’nin Temmuz ayında lisans verdiği Arnavutluk Menkul Kıymetler Borsası’nın Genel Müdürü Artan Gjergji, ülkende normal bir sermaye piyasasının kurulması zamanı geldiğini belirtti.

Yeni Borsa’nın açılışına destek verenler, borsa kurulduktan sonra, iş dünyasının banka kredilerine alternatif olarak ucuz finansmana olan erişimini artacaktır. Yatırım fonları ve emeklilik fonlarının gelişmesini destekleyecek ve  Şirketlerin borsaya kote olduktan sonraki denetimler ile, mali kaçakçılık ve kayıtdışılığın da azaltacağını söylüyor.

www.arnavuthaber.com / arnavutluk servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın