28 Kasım Bayrak Günü İstanbul’da Kutlandı

İstanbul Boğazı Arnavut Bayrağı ile aydınlandı.

28 Kasım Bayrak Günü İstanbul’da Kutlandı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

28 Kasım Bayrak Günü İstanbul’da Kutlandı

Arnavutluk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sn. Blerta Kadzadej, bayrak günü öncesinde Arnavut toplum temsilcilerini konsoloslukta Covid-19 önlemleri gözetilerek ağırladı, Arnavut çocuklara kitap ve Arnavutça öğrenme setleri dağıtıldı. Bayrak günü için video mesajları çekildi.

Türkiye Arnavut medyasının duayeni ArnavutCom internet üzerinden hazırladığı görsel ve içerikler ile Arnavut Kültür Haftası boyunca Arnavut kültürünü tanıttı. Türkiye’de Arnavut Tarihi, Rrofshin Shqiptaret, Kosovalılar gibi büyük Arnavut Facebook gruplarında Arnavutlar 28 Kasımı kutladılar.

Vatra Arnavut Derneği başkanı ve Ulusun Elçisi Sn. Bora Zukali’nin video mesajı Arnavutluk Büyükelçiliğinin kutlama yayınında, Arnavut Diaspora sayfalarında yayınlandı.

Akşam saatlerinin süprizi ise İstanbul Boğazında gerçekleşti. Başkonsolos Sn. Blerta Kadzadej’in girişimi ile 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü Arnavut Bayrağı ile ışıklandırıldı.

Arnavutlar Covid-19 önlemleri gereği, halk sağlığını düşünerek İstanbul’da 28 Kasım Bayrak gününü internet yayınlarıyla tedbirli olarak kutladı.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2894298287481935&id=100007053758355
Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın