Arnavut müziğini Grup Karşıyaka yaşatıyor.

Kenge Popullore e Shqiptare / Vllezrit Karshijaka

Arnavut müziğini Grup Karşıyaka yaşatıyor.
Yazar : Tarih : Okunma : 1 Yorum

Arnavut müziğini Grup Karşıyaka yaşatıyor.

 

Türkiye’de özgün Arnavut halk müziğini icra eden idealist Arnavut gençler. Dinleyenlere keyifli anlar yaşatıyor.

Kenge Popullore e Shqiptare / Vellezrit Karshijaka

Üsküp’ün Karshijaka (Karşıyaka) bölgelesinden oluşturulan bu grup Türkiye doğumlu olup Hamit Çalışkan, Erhan Balcı, Cihan Vatansever, Yasin Şentürk, Bilal Şenler’den oluşuyor. Özgün Arnavut halk müziğini ve kültürünü Türkiye’delayıkıyla  yaşatmaya çalışan gençler, özeveriyle sanatlarını icraa ediyor. Hepsi Arnavut kökenli olan grup üyeleri olup çalışmalarını arnavutça patriotik ve folklorik şarkılar üzerinde sürdürüyor.

Pek çok Kosova ve Makedonya’daki Arnavut basınında haber olan grup bu haberlerde Türkiye’deki çoğu Arnavut gibi asimilie olmadıkları, Arnavut kimliğini ve Arnavut  kültürünü yaşattıkları için övgü alıyorlar.

Grup Karşıyaka / Vllezrit Karshijaka konuk olduğu tv proğramı.

Grup üyesi Hamit Çalışkan yaptığı açıklamada; “Bizlere her türlü destekte bulunan değerli sanatçılardan Ajrulla Emini, Muhammer Hasani, Xhemail Buqi, Nebi Halili, Feti Selimi, Nehim Abazı, Kavallist Adnan Aliu, Emin Xhaferi’ye bu konuda ne kadar teşekkür etsek azdır onların bize emekleri ve destekleri gerçekten çok. Onlarla aynı ağacın dalları gibi olduk. Ustaların katkısı sayesinde repertuvarımızı geliştirip, özgün müziklerin derlenişi, kökenleri ve inceliklerini öğrendik.  Bu değerli üstatlara da teşekkür etmeden geçmek bizim için eksiklik olur.” dedi.

Altta Grup Karşıyaka’nın Üstad öğreticilerinin ve Grubun videolarını izleyebilirsiniz.

 

Devamında Hamit Çalışkan; “Karşıyaka(Karshijaka) ismi Üsküp’ün civar  illerinin Arnavut köylerine verilen isimdir. Aldinsa, Paligrat, Tisavisa, Gumaleva, Buzlakova, Yabollcishta, Dikavec, Dobrina ve diğer köyler. Biz grup üyeleride bu köylerden olduğumuz için grubumuzun ismini Karşıyakalı Kardeşler yani Vellezrit Karshijaka olarak koyduk. Bu isimle sanat çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Türkiye’de Arnavut müziğinin ve kültürünün yaşatılması için çok değerli katkılarda bulunan grup pek çok etkinlik, düğün, toplatıda sahne aldı. Sahne performası ve repertuvarı ile dinleyicisine keyifli anlar yaşatan grubu tüm Arnavut Müziği sevenlerce dinlenmesini www.arnavuthaber.com olarak tavsiye ederiz.

Grup ile iletişim için grubun Facebook sayfasına buraya tıklayarak girip;   Vellezrit Karshijaka

Yada grup üyesi Hamit Çalışkan’ın Telefonundan: 05078781996 ulaşabilirsiniz.

www.arnavuthaber.com / Tarih&Kültür&Sanat

 

Grup Karşıyaka / Vllezrit Karshijaka Gostivarlılar derneğinde

Grubun TV. Basın ve kendi görselleri.

 

 

 

 

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

Yorumlar 1