REKLAM REKLAM

NİĞDE-BOR’DA BİR GİLANLI ARNAVUT (Qamil Bytyçi)

699 defa okundu , kategorisinde, 07 Haz 2017 - 23:33 tarihinde yayınlandı
NİĞDE-BOR’DA BİR GİLANLI ARNAVUT (Qamil Bytyçi)

NIĞDE-BOR NJË GJILANAS – NİĞDE-BOR’DA BİR GİLANLI

 

Görüntünün olası içeriği: bitki ve açık hava

 

 

 

 

Në Tyrben e Sarı Salltukut në Niğde-Bor (800 km. larg Stambollit) një Gjilanas me emrin “GILANLI ZADE H. ABDULLAH KORKUT”.

Në Niğde-Bor jetojnë shqiptarë të shperngulur nga fshatrat Gırlem dhe Prapaska më parë të lidhur në Vilayetin e Manastirit tani të lidhur me Selanikun në qytezën e Kosturit (Kesriye).
Këta Shqiptarë janë shpërngulur rreth viteve 1924-1925 me marrveshjen e Llozanës që është bërë në vitin 1923 ndërmjet Turqisë dhe Greqisë.

NİĞDE-BOR’da (İstanbul’dan 800 km. uzaklıkta) Sarı Saltuk Türbesi’nde “GILANLI ZADE H. ABDULLAH KORKUT” adında bir Gilanlı.

Niğde-Bor’da daha önce Manastır Vilayeti’ne şimdi ise Selanik’e bağlı Kesriye (Kostur) kasabasına bağlı Gırlem ve Prapaska köylerinden göç etmiş Arnavutlar yaşamaktadır.
Bu Arnavutlar 1923 yılında yapılan Lozan Anlaşması’na göre 1924-1925 yıllarında göç etmişlerdir.

Kaynak : Kamil BİTİŞ

Otomatik alternatif metin yok.

 

 

 

 

 

 

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
Yorum Yaz