Tarihi Arnavut Han Otel Yapılmak İsteniyor

Tarihi yapı aslına uygun korunmalı

Tarihi Arnavut Han Otel Yapılmak İsteniyor
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

İstanbul Fatih Belediyesi’nde geçen günlerde üç madde AK Parti’li üyelerin oyu ile geçti. Geçen maddelerden en dikkat çekici olan ise Arnavut Han’a ilişkin yapılan değişiklik oldu. Fatih ilçesi, Eminönü Molla Fenari Mahallesi’nde bulunan Arnavut Han’ın, kısmen korunması gerekli, tescilli arkeolojik, tarihi sanat değeri olan anıt eser yapılar taraması kaldırılarak, korunması gerekli, tescilli ahşap ve kâgir sivil mimarlık örneği yapılar lejantına alınması talep edildi.

Belediye Meclisi’nden geçen maddelere ilişkin konuşan CHP’li Meclis üyesi ve Kültür Varlıkları Koruma Komisyon Üyesi Fazıl Uğur Soylu, İstanbul’da geçen yıl 23-24 Nisan tarihinde yapılan 10’ncu Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi kapsamında birçok projeye imza atıldığını hatırlattı. Soylu, “Bu fuara katılan ve Fatih ilçesine emlak yatırımcılarını davet eden Fatih Belediye Başkanı bilhassa Süleymaniye, Fener Balat ve Hanlar Bölgesi ile ilgili projelerini anlatarak yatırımcıları davet etti. Bu bağlamda Fatih Belediyesi’nin imar tadilatlarının arkasında daima gizli bir gündemi bulunmaktadır. Burada dikkat çekilen, Fatih ilçesinde hazırlanan projelerin bilhassa Arap müşterilere satılması talimatıdır” diye konuştu.

 

“Arnavut Han’ın yapılan bu plan tadilatı ile otel yapılmasının önü açılıyor” diyen CHP’li Soylu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Cidali Mahallesi’ndeki alana muhtemelen ilave konut, lojman ya da Kuran kursu binası yapılacak. Topkapı Mahallesi’ndeki alana ise külliye yapılma ihtimali yüksek” dedi

Arnavut Haber olarak tarihi Arnavut Han’ın aslına uygun restore edilip korunması gerektiğine inanıyor, yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın